Nu de vernieuwing van de Schuttersgracht is afgerond, kan men verder met het vervolg van het project “Hartje IJsselstein”. De tweede fase bestaat uit de herontwikkeling van de voormalige Action (verhuisd naar de nieuwbouw van fase 1) en de vernieuwing van de Molenstraat (de panden die tijdelijk in gebruik waren bij IJsselsteinse kunstenaars). De plannen voor fase 2 omvatten zo’n 900 vierkante meter winkel- en horecaruimte op de begane grond en 11 appartementen op de verdiepingen. De vergunningen zijn inmiddels verleend en de makelaars van van Oord kunnen van start met de verkoop van de woningen.

De Molenstraatstraat en het noordelijke deel van de Schuttersgracht ondergaan een ware metamorfose. Met uitzondering van het hoekpand (kapper Batenburg en Luigis Ijssalon) wordt de bestaande bebouwing gesloopt. Hiervoor in de plaats komt sfeervolle nieuwe bebouwing passend bij het karakter van de IJsselsteinse binnenstad. Artica heeft voor het ontwerp wederom samengewerkt met Stoks architecten en de plannen hebben een vergelijkbaar ambitieniveau als er in fase 1 reeds is gerealiseerd. Elders op deze site kunt u de eerste impressies van de plannen al zien.

De verkoop wordt in eerste instantie gericht op mensen die zich de afgelopen jaren via deze site of bij de makelaars hebben ingeschreven. Zodra deze “besloten verkoop” is afgerond, zullen de makelaars de verkoop openstellen voor iedereen. Mocht u interesse hebben in de woningen doet u er verstandig aan zich in te schrijven via het aanmeldformulier op deze site of even langs te gaan bij van Oord aan de Benschopperstraat.