PERSBERICHT

De vraag ‘Wie komt er naast de Action?’ heeft een mooie mix van branches opgeleverd waarmee het winkelaanbod in de binnenstad van IJsselstein wordt verrijkt. Naast de Action vestigen zich aan de Schuttersgracht een modeketen en andere speciaalzaken in mode, bloemen, food en delicatessen. Nog voor de zomer wil het college van Burgemeester en Wethouders de oude bibliotheek en Rabobank gesloopt hebben, zodat direct na ‘de bouwvak’ de nieuwbouw kan plaatsvinden. De oplevering van de eerste 2.400 m2 nieuwe winkeloppervlakte is gepland in het vierde kwartaal van 2017. Dan verhuist de Action en kan aan fase 2 worden gebouwd. Het college heeft in overleg met Vastgoedontwikkeling Artica BV ervoor gekozen de havenzijde in de derde fase te realiseren. “We moeten nu het net ophalen met wat er in zit”, aldus wethouder Veldhuijsen.

Er is nu 75% verhuurd, ruim voldoende voor een voortvarende start. Sinds de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden is de bouwbrug aangelegd en is de bouwkundige staat van de bestaande bebouwing opgenomen. Ondertussen verandert het landschap van binnensteden en detailhandel. Wethouder Huib Veldhuijsen: “Sinds de start van het project ‘Verbeterde Binnenstad’ hebben we steeds met de marktvraag meebewogen. Bijstellen winkelachtje, meer of minder woningen en al of niet straatparkeren. De tweede fase hebben we ingebouwd om de Action ook tijdens de bouw in de binnenstad te kunnen behouden en nu hebben we ervoor gekozen de nieuwbouw aan de havenzijde in een derde termijn uit te voeren. Daarin wordt voorzien in kleine winkelruimten met bovenwoningen (de zogenaamde Kadeblokjes). Alles is in het werk gesteld om in 2017 de eerste deuren te kunnen openen. Op deze wijze kunnen we daar verantwoord op doorpakken.”

Woningen
Van Oord Makelaardij is gestart met de verkoop van de woningen. Voor de woningen zijn meer dan 350 belangstellenden die zich via Hartje-IJsselstein.nl hebben ingeschreven. Die worden nu als eerste door hen benaderd. Door de kadebebouwing in de derde fase te realiseren blijven de parkeerplaatsen na oplevering beschikbaar tot gestart wordt met fase 3. Artica wil er graag aan bijdragen dat de parkeerplaatsen de uitstraling krijgen die past bij de vernieuwde Schuttersgracht. Daarnaast wordt er ruimte gecreëerd voor fietsparkeerplaatsen. Medio mei organiseert gemeente IJsselstein een informatieavond voor belangstellenden over onder andere de bereikbaarheid van de binnenstad en de exacte data van werkzaamheden.